En fotograf (grekiskans ord φῶς (phos), "light", och ordet, γραφή (graphê),"måla, skriva" tillsammans betyder de "måla med ljus" är en person som skapar fotografier.

Fotograf i Stockholm 
Yes! Det är korrekt! Jag är en fotograf med min bas i Stockholm men jag är också tillgänglig för att resa över hela världen. I Stockholm finner ni mig nära S:t Eriksplan där jag har mitt skrivbord på en fantastiskt fin och kreativ Studio, nämre sagt på Rörstrandsgatan. Jag fokuserar på skönhet / beauty, mode och kommersiell fotografi. Jag retoucherar även allt mitt egna arbete och fotograferar både stillbild och rörligt material. Detta betyder att jag är regissör, filmfotograf, modefotograf och retouchör som arbetar med kunder från hela världen inom skönhet, mode och kommersiella industrin. Jag jobbar både med studiofotografi - med fokus på vackert format ljus från Profoto med ljusformare, och i naturligt ljus där jag formar ljuset vackert genom att studsa det med hjälp av olika ytor på mina modeller.
Jag är en skönhetsfotograf och porträttfotograf - vad är skönhetsfotografi?
En skönhetsfotograf eller porträttfotograf är en fotograf som oftast fotograferar närbilder av modeller för hudvård, smink och andra skönhetsrelaterade märken. Skänhetsfotografi involverar oftast närbilder av modeller där man försöker lyfta fram modellernas mest attraktiva attribut för kommerciella, redaktionella eller personliga syften. Oftast försöker fotografen och modellen förmedla olika känslor genom bilderna, tillexempel känslor som lycka, hat, förförelse, sexighet med mera, beroende på fotograferingens tema. Skönhetsfotografering kan vara fascinerande utifrån en konstnärlig vinkel och även sträva efter att lyfta specifika produkter inom smink, hudvård, hår, accessoarer eller smycken.
Jag är en modefotograf - vad är modefotografi?
En modefotograf tar bilder av oftast det senaste modet, accessoarer, hårstilar eller smink. Modefotografer anlitas oftast av andra företag och har ansvaret för hur kläderna syns i olika reklamkampanjer, kataloger/lookbooks och modemagasin. Det finns flera olika sorters modefotografi, några exempel är katalog, high fashion, redaktionell fotografi och gatufotografi/streetphotography för att nämna några. High fashion eller redaktionell modefotografi, modeberättelser/fashionstory, är ofta skapade för olika magasin så som Vogue, ELLE, Harper's Bazaar och L'OFFICIEL som exempel.
Jag är en reklamfotograf - vad är reklamfotografi och kommersiellfotografi?
Reklamfotografi eller kommersiellfotografi är fotografier och innehåll som används för att lyfta fram och marknadsföra en klients produkter eller tjänster. Reklamfotografer tar bilder av modeller eller produkter för en stor variation av kommersiella syften. Vid kommersiella fotograferingar arbetar fotografen inom kundens varumärkeslinje och godkända shot-list och ofta tillsammans med ett team. Kommersiella fotografer skapar bilder för reklamkampanjer, billboards, planscher, annonser, produktplaceringar, säljs pitcher, broschyrer och varor för att nämna några. Exempel på områden inom reklamfotografi är modefotografi, skönhetsfotografi, produktfotografi och porträttfotografi.
Modefotograf i Stockholm
Beautyfotograf i Stockholm
Skönhetsfotograf i Stockholm
Reklamfotograf i Stockholm
Back to Top